Terratech

Milyen anyagból építkezünk?

A Terratech teraszok alacsony karbantartást igénylő T6-6063 típusú alumíniumból készülnek, ami hosszú élettartamot garantál. Ez a típusú alumínium ellenáll az időjárási viszonyoknak és a nedvességnek, és nem befolyásolja az UV sugárzás sem.

1. A csatorna, ami egy dupla falazatú szerkezet, nemcsak a keresztgerendát tartja, hanem a vizet is elvezeti. Egy 5 méteres csatorna több mint 100 liter vizet tud tárolni, nem mellesleg egy ilyen idom súlya közel 80 kg.

2. Az indító idom szerepe, hogy tartja a falon szerkezetet, illetve a keresztgerendákat. A magassága 143 mm.

3. A keresztgerenda köti össze az indítóidomot és a csatornát, valamint tartja a tetőt.

4. Az oszlopok tartják a szerkezet, a méretük 136mm*136mm. Polikarbonát fedés esetén 6 méter szélességig, üvegfedés esetén 5 méterig 2 oszlop szükséges.

5. Polikarbonát

A 16 mm-es lemezek esetén standard belső szerkezet kiváló terhelhetőséget, jó hőszigetelő képességet és időjárásállóságot biztosítanak, miközben a lemezek fényáteresztő képessége magas marad. A polikarbonát 16 mm széles 5X sejtcellás.

6. Üveg a tetőn

  • 442-es laminált biztonsági üveg
  • Tetőüveg vastagsága: 8,76 milliméter
  • Minden tetőüveg teljesen egyedi gyártású, így a hosszúság és a szélesség tökéletesen illeszkedik
  • Luxus megjelenés
  • Választható átlátszó vagy matt üveg köz

Karbantartás

Az alumínium keret és a tetőpanelek langyos szappanos vízzel és ruhával vagy szivaccsal tisztíthatók. Nem ajánlatos zsíroldó szappant használni, illetve súrolószert vagy súrolószivacsot. A végén mindig tiszta vízzel szükséges öblíteni.

Minden évben szükséges az ereszcsatornát kitakarítani és az alumínium elemeket átmosni szilikonnal áttörölni.

A tető vagy az ereszcsatornák tisztítása során nagyon fontos, hogy ne legyen terhelve közvetlenül a tetőburkolat. Gumiszőnyeggel ellátott deszkákat érdemes elhelyezni közbenső gerendák fölé – ha a szerkezet súllyal terhelődne mégis a tisztítási folyamat alatt – így eloszthatva a súlyt, megelőzendő a sérüléseket.

Elkészült munkáink