Terratech

Fa vagy alumínium terasz vázak?

Már ilyenkor, a téli évszakban érdemes elgondolkodnunk, hogy a tavasz közeledtével miként tudnánk kertünket megújítani.
A teraszok sok lehetőséget rejtenek magunkban. Olykor elég egy új pad, egy grillező vagy egy ötletes dekoráció. De álmodhatunk nagyobbat is!


Teraszunk fedésével új lehetőségek, élmények nyílnak meg előttünk. Nyáron árnyékol, csapadékos időben védelmet biztosít számunkra, ezzel bővítve életterünket.
A teraszfedés elhatározása azonban sok kérdést vethet fel számunkra. Milyen alapanyagot, milyen vázat válasszak? Milyen kivitelben gondolkozzam?


Mindenképp érdemes a ház, a kert, a lakás külső megjelenését is figyelembe venni ezeknek a kérdéseknek az eldöntésekor. Érdemes a terasz-dizájnt ezekhez igazítani. A favázon alapuló teraszfedések a természetet hozzák közelebb. Az alumínium vázak a modern, letisztult stílust helyezik előtérbe.
Érdemes azt is végig gondolni, hogy a későbbiekben mennyi időt, pénzt tudunk karbantartásukra szánni. A fa alapanyagú váz esetében néhány évente érdemes külső kezelést, festést végezni. Alumínium váz esetében erre nem lesz szükség magasfokú korrózióállósága, strapabírása miatt.


Ha már a valamelyik alapanyagra esett a választásunk, a terasztetőt úgy érdemes elkészíteni, hogy a későbbiek folyamán könnyedén télikertté, zárt helyiséggé alakítható legyen.